Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Amúgy az iszlám békés demokratikus vallás. (De tényleg.)

MasterMason 2015.01.11. 07:36

thank_you_fuck_you_by_element_spirits-d3iopag.png

A kötelező látszólagos felháborodások - kirohanások után, miután teljes mértékben azonosultunk a terror újabb áldozataival csak egyetlen dolog maradt hátra.

Felvilágosítani az európai polgárokat a politikailag nagyon korrekt, nagyon szabad és nagyon demokratikus tényekről, amelyekről még ezen szörnyű pillanatokban sem feledkezhetünk el. Ahogy Francois Hollande francia miniszterelnöktől és az európai értelmiségi újságíróktól is megtudhatta már minden uniós állampolgár (amit egyébként már régóta illene tudni), hogy ezek a barbárságok valójában soha nem egy vallás és pláne nem az iszlám vallás sugallatára történnek. Szóval ha legközelebb valahol valakik allah akbar felkiáltásokkal kitáraznak akkor ebből már tudni fogjuk, hogy az iszlám valláshoz tuti biztos semmi közük nincs. Hiszen az a próféta nem is az a próféta, és nem is azt az allah akbart kiabálták. És különben is még azt sem tudhatjuk biztosan, hogy ezen barbárságok elkövetői nem e talán az emberi jogok nyilatkozatának, vagy a máltai szeretetszolgálat gyilkos uszításait olvasgatva váltak mészárosokká. 

Az iszlám ugyanis egy végtelenül békés demokratikus vallás. A béke vallása. 

Amely az európai hagyományokkal és az évszázadok alatt kialakult emberi jogokkal is olyan szépen összeillik. És mi sem bizonyíthatná ezt jobban, minthogy a világban található iszlám valláson alapuló országok 99.9%-ban a polgárok máig szabadon választhatnak Allah és a halál között. Eme igen hatékony demokratikus választási rendszer által nyújtott szabadság, és az iszlám vallási demokráciák emberi jogok mellett elkötelezett imámjainak köszönhetően, a szabad szólásszabadság az iszlám országokban korbácsütések formájában szó szerint vért virágzik. Az pedig, hogy egy ateista és keresztény hívő egyformán számíthat hitetlennek, ezzel biztosíthatják azt mindenkinek, hogy a muszlimok másokat vallásukban és hitükben, esetleg vallástalanságukban meg ne sértsenek. És még az a szerencse, hogy a kulturálatlan európai polgárokkal szemben legalább a melegek jogaiért kiálló európai politikusok és újságírók nagyon hamar megtalálták a demokratikus értékeket a melegek és hitetlenek felett is halálos ítéletet mondó vallási tanításban, így hát a békés iszlám vallás, a melegek, és hitetlenek mellett is kiállhat mindenki egyszerre.

Nem csodás? 

Persze az idillinek tűnő, multikulturális, a más vallásúakat és másként gondolkodókat vallási fatvákkal halálukig dicsérő imámok és muszlim hívők demokratizmusába, már csak a kulturálatlan antiszemita és rasszista európai ember antidemokratikus gondolkodása rondít bele. Tudni illik ezek idegenellenesek. Elutasítják a demokratikus választás lehetőségét Allah és a halál között, nem osztják az emberekkel az iszlám demokráciákban is annyira szelíden és békésen bánó hitüket, a tiszta és önzetlen mások érzékenységére oly kényes vallási szeretetüket. 

Persze volna megoldás a feszültségekre. 

Azonnali és mély társadalmi változásokra volna szükség. Fejlődésre. Például ha már muszlim emberek olyan messziről bevándorolnak hozzánk Európába, akkor legalább arra vehetnénk mi őslakosok a fáradságot, hogy leszokva a haszontalan pingálásról megpróbálunk alkalmazkodni hozzájuk, ehhez a nagyon békés demokratikus valláshoz és kultúrához. Miért is ne? Ki tudja, idővel akár még a kövezésekre is együtt járhatnánk, a felvilágosodáskori humanisták undorító olvasmányai helyett pedig olvasgathatnánk a koránt, és vele együtt a Sariát. És akkor többé nem történhetne meg az sem, hogy a szatíra műfaját művelő művészek az emberi jogok nyilatkozatainak és a szólásszabadság hamis szólamainak hatására szinte öngyilkos merénylőként szaladnak bele az amúgy nem is az iszlám vallási tanok miatt gyilkossá vált, nem is arra a prófétára hivatkozó, nem is azt az allah akbart kiabáló, és nem is az iszlám vallási érzékenységükben megsértett iszlamisták golyózáporába. 

Különben is, két mészárlás között azért mégiscsak észre kéne azt vennünk, hogy a nagyon demokratikus iszlám országok nagyon demokratikus imámjai nem az erőszakot hanem a békét hirdetik. És valójában már csak a rasszista, idegengyűlölő, kirekesztő európai polgárok állnak az iszlám nevű békés és nagyon demokratikus, immár csak pár kőhajításnyira lévő emberi-jogi vívmány útjába: 

Amely ezeket a haladó szellemű és igazán modern iszlám demokráciákat exportálja. 

 

Címkék: bevándorlás Béke Vallás Szeretet Francois Hollande Origo Mandiner HVG Iszlám Muszlim Cink Szatíra Charlie Hebdo Polkorrekt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr687060135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.