Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Pride - Melegek vagy őrültek?

MasterMason 2014.07.03. 01:19

gay_nazis.jpg

Valljuk be őszintén teljesen mindegy, hogy egy ember meleg e vagy sem a lényeg talán még is az volna, hogy egyetlen ember sem lehet annyira arrogáns, hogy azt gondolja, ha ő meleg akkor mindenki másnak csak pozitív véleménye lehet a homoszexualitásról.

Nem gondolhatja azt egyetlen punk sem, hogy azért mert ő punk akkor mindenkinek szeretni kellene a punkokat meg a punk zenét. Nem gondolhatja azt egyetlen szubkultúra tagja sem, hogy azért mert ő annak tagja, akkor ha bárki másnak nincs pozitív véleménye arról, az azért van mert a másik ember bűnös.

Egyszerűen csak más az ízlése, a gondolkodása, a neveltetése.

Nem az a baj ezekkel az emberekkel, hogy melegek, az a baj ezekkel az emberekkel hogy pont ugyan olyanok mint akik köveket dobálnak. Nem titkoltan küzdenek valamiért amit soha nem érhetnek majd el, hogy a társadalom minden egyes tagjának ugyan olyan pozitív véleményük legyen a saját szexuális orientációjukról - ízlésükről, amilyen pozitív véleménnyel ők maguk vannak.

De ez már jóval több mint utópia és jóval több mint arrogancia. Ez őrültség.

A szexnek több tucat fajtája van a lábfétistől kezdve az egészen durva dolgokig, miért ne mondhatná azt egyikről másikról bárki, hogy ez neki már sok? Hova jutna a világ ha mindenki azzal állna elő, hogy az általa kedvelt szexről mindenkinek csak pozitív véleménye lehet? 

A pride-ot szervezők céljai valójában megegyeznek a köveket dobálok vezetőinek céljaival, a saját kicsinyes világnézetüknek megfelelően a társadalom bármely tagja csak olyan véleményt fogalmazhasson meg a szex általuk kedvelt formájával kapcsolatban, amit ők gondolnak arról.

Az utcán egymásnak feszülő csoportoknak a céljaik mellett, a látszat ellenére még az eszközeik is nagyjából megegyeznek, mert miközben a saját világnézetét hirdetve az egyik vérszomjasan köveket dobál, addig a másik vérszomjasan karriereket és életeket törne ketté még a legkisebb hibáért is. Elképzelhetetlen számukra, hogy bárkinek más véleménye lehessen a szexről mint nekik. Mind a kettő csoport számára csak az általuk megálmodott "tökéletes ember és társadalom létezhet", amelyben a tökéletes emberi faj tökéletes egyedei rózsaszín vagy fekete uniformisba bújva egyformán elítélnek vagy elfogadnak valamit.

 

UI: Ahogy az alábbi képen is látható, az elfogadás és a tolerancia jegyében az indulatok felesleges korbácsolása helyett, a megbékélés jegyében telt ez a felvonulás is:

pride.jpg 

Címkék: AI TASZ Pride Nácik Melegek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr926469353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Error Flynn 2014.09.09. 04:25:01

Elfogadás és kedvelés között óriási különbségek vannak, és ők az előbbiért küzdenek. A mérlegnek nem kell pozitív irányba kilengenie, elég ha csak egyensúlyban van.
Keress rá a liberális párt egyik alapítójának a melegekkel kapcsolatos álláspontjára a facebook-on, nagyon meg fogsz lepődni, és rájössz, hogy olyan mondatokat adsz a szájukba, amiket sem ők, sem a melegek nem mondtak (megspórolom a keresést: ő sem kedveli a melegek életmódját, sőt! De pontosan tudja mi a különbség kedvelés és elfogadás között).
Ennélfogva az "egyformán elítélnek vagy elfogadnak valamit" közé még véletlenül sem lehet egyenlőségjelet vonni, a két magatartás eltérő súlyát mindenkinek éreznie kellene (az elítél ellentéte a kedvel, szeret, az elfogad pont a kettő közt van).
A kép:
Egy gyűlöletre épülő (ill. kettő...) világkép kifigurázása, sőt, provokálása megint csak nem egyenlő azzal, hogy ennek alanyai a melegeket eltörölnék a föld színéről is (de legalább is a nyilvános megjelenést megtiltanák), vagy csak szimplán gyógyítandó betegeknek minősítik őket, ergo, nem ismerik el, mint értelmes emberi lényt, aki önálló, döntésképes és szabad akarattal rendelkezik.
Senki sem kérte soha senkitől, hogy szeresse a melegeket, de egy közömbös álláspontra eljutni azért nem egy nagy művészet, és nem okoz arcvesztést senkinek sem...Még a pápa is megtette.