Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Emberkísérletek, vagy szoba a nyolcban?

MasterMason 2014.07.01. 21:58

tasz.jpeg

A napokban médianyilvánosságot kapott és a TASZ által a társadalom elé terjesztett törekvésekkel szemben szeretném megfogalmazni azon érveket, amelyek ismeretében talán több ember számára világos lehet, hogy a TASZ által javasolt belövőszobák létrehozása és fenntartása az általuk felvázolt módon sajnos nem egyéb célt szolgál, minthogy a nagyon súlyos betegjogi és társadalmi problémákat a valódi megoldások helyett elkendőzze. Betegjogaiktól megfosztott emberek számára kegyként - lehetőségként tüntessen fel az alapvető jogaikat továbbra is figyelmen kívül hagyó nagyon súlyos jogtalanságokat, hamis emberjogi színezetet kölcsönözve annak.

Az orvostudomány és az orvosi szakirodalom tanulmányok, könyvek, és egzakt tudományos vizsgálatok által is kellően alátámasztott ismeretekkel rendelkezik arról, hogy az emberi szervezet akár önhibájából akár önhibáján kívül kapcsolatba kerülve bizonyos vegyi vagy kémiai anyagokkal, akkor ezen anyagok összetevői milyen káros hatással vannak az emberi szervezetre, milyen megbetegedéseket okoznak. Vagyis az orvostudományok által ismert, jegyzett, a tudományos követelményeknek is megfelelő módon bizonyított tény, hogy különösen veszélyes kémiai anyagok összetevői által okozott tömeges megbetegedésekről van szó. Az intravénás droghasználat pedig ezen betegségek az életet fokozottan veszélyeztető végstádiuma.

Amennyiben tudjuk, hogy egy az orvostudomány által ismert betegséggel állunk szemben, akkor már csak azt a kérdést kellene feltennünk, hogyan is lehetne bármely betegség bűnnek tekinthető?! A betegség nem lehet bűn.

Nem lehet bűn beteg embernek lenni, és hogy ma mégis az az annak köszönhető, hogy egy rovott múltú amúgy faji törvényekkel rabszolgatartó és emberirtó állam (USA) fegyverekkel kényszerítette a világra és Magyarországra ezt az embertelenséget, jogtalanságot. Sem a TASZ sem pedig az általuk terjesztett ismeretterjesztő anyagok nem kívánják felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy bármely betegség orvosi helyett erkölcsi alapon történő osztályozása jogtalanság.

Mi a valódi probléma a TASZ által javasolt belövőszobákkal?

Hogy továbbra sem ismeri el az orvostudomány által rögzített tényt, hogy betegségről van szó és továbbra is teret enged annak, hogy betegekké vált emberektől betegségüket erkölcsi alapon osztályozva vonják meg a betegjogokat. Nyilván ha a TASZ tisztelné vagy elismerné az emberi jogokat akkor nem egy lehetséges opcióként, hanem a minimálisan elvárható alapvető követelményként tekintene a betegség egy formáját, és az azokkal küszködő betegeket krimianalizáló törvények megszüntetésére. Nem éppen jogvédőkre jellemző módon, minden egyes alkalommal elmulasztja felhívni mind az érintett betegséggel rendelkező mind pedig a társadalom figyelmét arra, hogy betegjogi kérdésről van szó.

Betegjogokról, arról, hogy az emberi jogi törvények értelmében sem erkölcsi sem pedig etikai alapon nem osztályozhatóak sem betegségek, sem pedig a betegek. Elsőre talán úgy tűnhet sokak számára, hogy a TASZ a probléma megoldásán fáradozik, de a probléma valódi megoldásának ismeretében kétlem, hogy bárki erre a következtetésre juthatna.

Ugyanis van megoldás a nagyon súlyos problémára és a probléma megoldásának kulcsa abban rejlik, ha a "jogvédők" hallgatásával szemben mi azért kimondjuk, hogy az államnak semmiféle "kemény drogot" nem kellene legalizálnia ahhoz, hogy ezen belövőszobákban az intravénás végstádiumban lévő drogbetegek által használt
nem regisztrált, ebből adódóan rendkívül veszélyes és hihetetlenül drága anyagokat kiválthassák, a gyógyulásukat elősegítve és megkezdve ezáltal. Akárcsak a TASZ úgy a média is hallgat a tényekről és nem tudni milyen megfontolásból azt a látszatot keltik, azt a hamis tévképzetet sugallják a társadalomnak, hogy mivel a kormányoknak nem lenne joga legalizálni semmilyen körülmények között "kemény-drogot", ezért az egyetlen "emberi-jogi" lehetőség itt az volna, ha az egyébként ki tudja hol és kik által gyártott kemény-drogok orvosi felügyelet melletti használatát engedélyeznék?! Ebben a javaslatban alapból is nagyon súlyos ellentmondások vannak, mert miközben azt a hamis tévképzetet ülteti el a társadalomban, hogy a gyógyszeripar által jelen pillanatban is gyártott és használt "kemény-drognak" minősülő regisztrált orvosi készítményeket az állam nem adhatna súlyos betegeknek orvosi felügyelettel sem, ellenben nagyon veszélyes utcai "kémiai hulladékokkal" meg igen. 

Senki ne gondolja, hogy ezen belövőszobákkal ebben a formában akár csak egy centivel is közelebb kerülnénk a probléma megoldásához, hogy csökkenne a bűnözés, vagy hogy a regisztrálatlan mesterségesen drágán tartott ismeretlen eredetű és összetételű szerek használatának orvosi felügyelete által bármely drogbeteg közelebb kerülne a gyógyuláshoz, senki ne gondolja, hogy azért mert a TASZ jogvédelemre hivatkozik, ezért aztán joga lenne bármiféle alku tárgyává tenni betegjogokat, és senki ne gondolja, hogy a TASZ által vázolt koncepciót ebben a formában államilag támogatott emberkísérleteken kívül bármilyen más jelzővel lehetne illetni.

Röviden összefoglalva a kendőzetlen tények a következők, egy idegen állam nyomása által Magyarországra kényszerített embertelen törvények értelmében, a kémiai anyagok által megbetegedett emberek betegségüket erkölcsileg osztályozva bűnös embernek tekintendőek. Betegjogi státuszukat megvonva nem kaphatnak a betegségük gyógyulását elősegítő vagy a betegségüket okozó anyagokat kiváltó orvosi készítményeket, emberi-jogi humbuggal etetve őket, "kegyként és esetleges lehetőségként" a legjobb esetben is csak arra számíthatnak a betegjogokon kívül, hogy a társadalommal együtt emberi jogi vívmányként ünnepelhetnék ha orvosi felügyelet mellett adagolhatnák tovább a betegségüket előidéző drognak nevezett csillagászati árú utcai kémiai hulladékokat.

Ismeretlen kémiai anyagokkal végzett emberkísérleteket talán azért mégsem kéne állami szintre emelni, éppen ellenkezőleg, ezen belövőszobákat felhasználva lehetne kimenteni a kísérleti nyúlként használt embereket. 

UI: És bárki elhiszi e vagy sem, de ezen vélemény illetve kritika megosztása azonnali kitiltással járt a TASZ oldaláról, úgy látszik, hogy aki a TASZ számára kedvezően zsidózva-cigányozva-drogosozva erősíti a TASZ lételemének legfontosabb "kirekesztő társadalomról" hirdetett képét, azokat tárt karokkal mindig szívesen látják, akik pedig érveket hangoztatva fogalmaznak meg kritikákat, azt már nem díjazzák. 

Címkék: TASZ Egészségügy Nyolcker KÉK PONT Drogpolitika Sárosi Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr96464931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.