Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Oligarchák Vs Bankárnácik.

MasterMason 2014.03.05. 01:04

atom.jpg

Az Ukrajnai forradalom után kialakult háborús helyzetet elemezve, gyakorlatilag két hazug propagandával ismerkedhettünk meg a "teljesen független" és a politikai kézi vezérléstől mentes magyar sajtónak köszönhetően, amelyben természetesen ki-ki egyik vagy másik szereplőben megláthatja a jót vagy a gonoszt. Amennyiben jobban megvizsgáljuk a tényeket, akkor sajnos rá fogunk jönni, hogy nem a gonosz és a jó harcát látjuk:

Ez bizony a gonoszok harca.

A nyugati és a keleti politikai rendszerek az oligarchák és a bankárnácik között az az alapvető különbség, hogy nyugaton elméletileg szabadon elmondhatod, hogy a bankárnácik kiraboltak.

Ezzel szemben keleten még a pofádat is be kell fognod ha ha valamelyik oligarcha csoport rabolt ki téged (és úgy komplett az egész nemzetet), mert ott egyébként nagyon könnyen még az életedbe is kerülhet mindez. Számtalan gyilkosság és embertelen kínzás kapcsolódik a keleti oligarchák eszköztárába, amelyekkel igyekeznek elhallgattatni az elégedetleneket, de persze mindez nem jelenti még azt, hogy nyugaton a helyzet rózsás lenne, vagy hogy bármi változás is történhetne annak kapcsán, ha a bankárnácik ellen lázadoznál.

Na most nyilván, ha egy van egy olyan rendszer amelyben ugyan elmondhatod, hogy kiraboltak, de nem történik semmi változás, akkor csak nem akarod lecserélni egy olyan rendszerre, ahol még el sem mondhatod? Sokkal inkább egy olyan rendszert szeretnél, amelyben már nem csak elmondhatod, hogy kiraboltak, hanem következményei is lesznek annak, olyan következmények amelyek nem a te testi épségedben keletkezett károkban, hanem a rablók jogi felelősségre vonásában öltene inkább testet.

Ehhez képest ma azt kéne itt elhinni az egyik oldalon, hogy vannak a Putyin bábja alatt a svájciak életszínvonalán élő ukránok, de a gaz nyugati politikusok most felbujtották őket, és most ezáltal veszélyeztetik a biztos és nagyon jó megélhetést, meg Ukrajna jövőjét. Egészen nyilvánvaló, hogy egyetlen nemzetet sem lehet felbujtani ha tisztességesen élhet a saját hazájában, a valóság az, hogy oligarchák nyúzzák lassan két évtizede azt a nemzetet (akárcsak a miénket) és eljött az a pont, hogy úgy érezték nekik már soha nem lesz normális emberhez méltó életük.

A másik oldal ezzel szemben viszont azt akarja elhitetni velünk, hogy van a gaz Putyin, aki kivérezteti bábkormányaival azokat a nemzeteket amelyekre rátette a kezét, de majd most jön az emberséges nyugat és az IMF a bankárnácikkal együtt, és ők aztán majd megmutatják a helyes utat. 

Persze, hogy mindkettő hazugság, mind a kettő agymosás. 

Én nem szeretném a bankárnácikat lecserélni orosz típusú oligarchákra, és nem szeretném azt sem, ha továbbra is egy olyan rendszerben kéne élni, amely csak annyiban különbözik az orosztól, hogy szabadon elmondhatod, hogy a bankárnácik kiraboltak. 

Legjobb lenne atomot dobni mindkettőre, és ha más remény nincs is ebben a helyzetben, ez talán még össze is jöhet ennek a háborúnak köszönhetően. Annál jobb dolog ezzel a világgal már úgy sem történhetne, minthogy oligarchák vagy bankárnácik atombombát dobjanak egymásra.  

Címkék: Ukrajna Gazdaság Háború Forradalom Oligarchák Bankárnácik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr315843865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.