Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

A magyar NSA! Figyelnek, és kémkednek utánad!

MasterMason 2013.12.04. 11:33

438112729_640_1.jpg

Napokban jelent meg a hír, hogy alakult Magyarországon egy olyan hatósági jogosítványokkal nem rendelkező szervezet, amely állampolgárokat kíván megfigyelni jogtalanul mindenféle hatósági jogosítvány és törvényes felügyelet nélkül.

Szögezzük le a tényeket már az elején:

Hatósági vizsgálatokat és eljárásokat, beleértve személyek megfigyelését kizárólag hatósági jogosítványokkal rendelkező állami szervezetek végezhetnek, mégpedig szoros ügyészségi és bírósági felügyelet mellett:

1. A kuruc infó portál Amerikából üzemel.

2. A kuruc infó portál által tudatosan hirdetett antiszemitizmusra hivatkozva akar ma egy ismeretlen eredetű szervezet jogtalan megfigyeléseket végezni, mégpedig olyan módon ahogyan azt a titkosszolgálatok teszik. Ip cím alapján akarják azonosítani, hogy szerintük ki milyen antiszemita bejegyzést tett közzé közösségi vagy egyéb oldalakon.

A kérdés a következő, melyik állami hatósági szerv biztosítja és felügyeli majd azt, hogy ez a szervezet nem végez majd egyéb titkos adatgyűjtést az antiszemitizmus álcája mögé bújva, arra hivatkozva?! Hogyan lehetséges az, hogyan fordulhat az elő egy jogállamban, hogy egy hatósági jogosítványokkal nem rendelkező civil szervezet akar kutakodni állampolgárok bejegyzései után konkrétan IP címek megfigyelésével - azonosításával megvalósítva mindezt, holott ehhez még a rendőrségnek is bírósági engedélyre van szüksége? 

Ez a rendfenntartó szervek feladata volna, nem pedig szedett-vedett civil szervezeteké.

Ma lehullt a lepel, és ma már tisztán látható mi volt a célja az Amerikából üzemeltetett kuruc infó valódi gazdáinak, miért volt rá szüksége a Szegedi Csanád által vezetett csoportnak. Mert így az antiszemitizmusra hivatkozva egy hatósági jogosítványokkal nem rendelkező új civil titkosszolgálat felállítását készíthették elő Amerikai mintára. 

Egyértelműen az Amerikai NSA-ra hajaznak ezzel az "adatgyűjtő" és állampolgárokat jogtalanul megfigyelő civil titkosszolgálattal és kizárólag csak a nagyon olcsó hivatkozási alap más. Itt nem a terrorizmusra hanem antiszemitizmusra hivatkozva vennék el és vonnák ki az állam felügyelete alól ezeket a titkosszolgálati tevékenységeket. S persze mire majd észbe kapsz, akkora már zsarolnak is téged a jogtalan megfigyelésekkel szerzett különféle személyes és bizalmas információkkal. Jogkövető állampolgárként talán fel kell tennünk a kérdést, hogy mégis ki ez a Bodnár Dániel, miféle hatósági felhatalmazása van megfigyeléseket és titkosszolgálati tevékenységeket végezni, milyen jogi végzettséggel rendelkezik, melyik bíróság, melyik ügyészség felügyeli majd az ö és titkosszolgálati tevékenységet végző szervezete munkáját?! 

Címkék: politika botrány parlament NSA MNO Magyar NSA Titkosszolgálat Megfigyelések

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr625675229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.