Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Steiner Pál és a Csatári Molinó.

MasterMason 2013.08.29. 14:24

gyurcsidos02.jpg

Friss hír, hogy a stadionban kifeszített Csatári molinó miatt felszólaló Steiner Pál beszédét feljelentésként értelmezte Polt Péter legfőbb ügyész.

Gondolkodó emberként mindenképpen fel kell tennünk egy pár nagyon fontos kérdést:

1997-ben a Horn kormány idején Csatári László benyújtott a belügyminisztériumba egy kérelmet, amelyben afelől érdeklődött, hogy indul e eljárás ellene amennyiben hazatelepül. Ezek a tények a HVG-ben is megjelentek és Csatári László valóban kapott egy menlevelet a Horn kormány által irányított belügyminisztériumtól.

Hogy hogy nem, mindezek után még 15 évet élt büntetlenül Magyarországon emberünk, amiből közel tíz évet konkrétan az MSZP kormányzott.

A találós kérdés a következő: Nyilván ha Csatári László ennyire bűnös volt meg náci, meg olyan nagy bűn kifeszíteni egy ilyen molinót, hogy akár eljárás is indulhat, akkor nem kéne bíróság elé állítani azokat is akik a Horn kormány idején menlevelet adtak ennek a náci háborús bűnösnek? Mégis hogyan fordulhat az elő, hogy az az ember, nevezetesen Steiner Pál aki már a Horn kormány idején is parlamenti képviselő volt, éppen ezért jogi és erkölcsi felelősséggel tartozik azért, hogy egy náci háborús bűnös menlevelet kaphatott, ma egy Csatáris molinóért kiakad? 

Valami nagyon nincs itt rendben.

Önök szerint kit terhel itt valamiféle jogi felelősség, melyik a súlyosabb? A futballhuligánok által kifeszített molinó, vagy azon emberek tette, akik a Horn kormány tagjaként az erkölcsi mellett még jogi értelemben véve is közösséget vállaltak Csatári László egykori háborús bűneivel akkor, amikor menlevelet adtak számára? Éppen Steiner Pál kormányainak köszönhetően úszhatta meg a felelősségre vonást, és élhetett itt háborítatlanul több mint tíz évet ez a végtelenül kegyetlen náci háborús bűnös.

Nem érdekes? 

15 éven keresztül parlamenti képviselőként nem jutott az eszébe Steiner Pálnak, hogy a Csatári egy rettenetes náci háborús bűnös? Miközben egyértelműen azért utasították ki Kanadából mert ez kiderült, majd kért és kapott egy menlevelet, hogy Magyarországon nem folyik ellene semmiféle eljárás. Nem éri a saját felelősségét Steiner Pál az miatt, hogy egy háborús bűnös az ő kormányainak köszönhetően úszhatta meg folyamatosan a felelősségre vonást? 

Mégis mi az, ha nem egy nyílt koncepciós per, hogy azok náciznakma akik egyébként egy háborús bűnöst bujtattak több mint tíz évig, csak nem a saját bűneiket akarják a magyar emberek nácizmusaként interpretálni? 

Talán így már érthető lesz sokak számára, hogy miként lehetséges az, hogy csak egyetlen dolog népszerűtlenebb ebben az országban az Orbán kormánynál:

Az ellenzék. 

Címkék: László Pál Péter Steiner Nácik Polt Mszp Csatári Molinó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr435483448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.