Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Mi lenne velük a fasizmus és Vona nélkül?

MasterMason 2012.12.03. 11:02

NEMsz.jpg

Mi lenne velük a fasizmus és Vona nélkül? Tehetné fel a címben is szereplő kényes kérdést az egyszerű választó, és bizony nagyon könnyű arról elmélkedni, hogy mi lenne ha a fasiszta eszme tovább terjedne, de arról persze senki nem akar beszélni, hogy mi lett volna akkor, ha nem is kap szárnyra. Nyilván ha nincs fasizmus meg náci beszéd, akkor az elmúlt 60 és 20 évet elkúró pártok és politikusok tegnap nem válhattak volna hőssé.

Már rögtön meg is találtuk az okát annak, hogy valójában miért olyan a jobbik amilyen.

A két nagy pártnak, vagyis a nemzeti és a szocialista pártnak, és vezetőiknek áll leginkább az érdekében, hogy a jobbik ilyen legyen. A 4 éves ciklus végére így is lesz 60 millió forintja Vonának, és mint Csurka, évtizedekre előre megalapozhatja az ugyan mindig kicsi de biztos parlamenti jelenlétet, amivel végső soron minden párt csak jól járhat. A szocialista politikusok majd minduntalan fenyegethetik a választóikat a fasizmussal, hogy majd akár össze is írhatnak titeket ha nem őket választjátok, de a "nemzeti" politikusok és Orbán Viktor is sokkal szebbnek és vonzóbbnak látszhat, ha valaki mellette azért a családod kiirtásával is fenyeget. Ennek köszönhetően pedig mint eddig, ezután is bármit megtehetnek majd az emberekkel, miközben annak mindig lehet majd örülni, hogy a "családokat kiirtani akaróktól" ők így együtt a nemzeti és a szocialista párt azért majd "megvédenek". Persze, hogy megvédenek, hiszen pont azért fenyegettek, hogy aztán megvédhessenek. 

De ennek a "védelemnek" nagyon súlyos ára volt és lesz.

Ahogy Bajnai mondaná, "a demokrata nem fél és nem is akar másokban félelmet kelteni." Ehhez képest a valóság az, hogy józanul gondolkodva csak egyetlen pártnak nem állna érdekében olyannak lenni amilyen, a jobbiknak. A két nagy pártnak volt és van a legnagyobb szüksége arra, hogy a családok kiirtásával fenyegessen a kuruc infó és annak a kreált pártnak a vezetője, amelyet a két nagy párt koalíciója azért tett a nyakadba, hogy ők jónak és demokratának látszhassanak az elmúlt 60 és 20 év ellenére is. A magyar embereken kívül eddig minden pártnak politikai haszna származott belőle, jól és jókor jött az a vállalhatatlan párt és beszéd, és kellett is ahhoz, hogy újra túl tudjanak politikailag élni.

Ti féltek! Féltek szembe nézni a tényekkel:

A két nagy pártnak és az egykori állampárti politikusoknak állt és áll érdekében mind a jobbik, mind pedig a kuruc infó. Valójában túl sokat is köszönhetnek Vona Gábornak, és nem is tudják, hogy mi lenne ma velük nélküle! Lehetne beszélni azokról a valódi problémákról, amelyet Vona Gáborral azért a fasizmusba csomagoltattak, hogy azokat a problémákat soha ne engedjék nekünk magyar embereknek megoldani. 

Persze amikor "gyilkos nácik" családok kiirtásával fenyegetőznek a kurucon, akkor azért elgondolkoznak az emberek azon, hogy milyen jó is volt egy olyan demokráciában élni, amelyben 80 évre titkosíthatták az állam által elkövetett bűncselekményeket, ahol pár millióért el lehetett adni a milliárdos gyárakat, ahol arra hoztak törvényeket, hogy ezermilliárdok kerülhessenek ki olaj és egyéb bűncselekményeknek köszönhetően az államkasszából, ahol az állami vállalatok háromszoros áron vettek és negyedáron bármin túladtak.

Talán el kéne gondolkodni azon is, hogy nem e ugyanazok fenyegetnek ma családok kiirtásával? No, ugye látod már te is bátor demokrata, hogy mire kellett ezeknek a kuruc infó és Vona Gábor? Így lettek Vonának köszönhetően a totalitárius diktatúrát építő többszörösen bukott állampárti politikusokból újra hősök, a magyarok gyerekeiből pedig újabb 40 évre letaszított bűnös fasiszták. 

2.56

Fogalmazhatnék úgy is, hogy csak a legszebb álmában reménykedhetne egy többszörösen bukott politikai elit olyan lázadókban, akik "hátrakötött kézzel" a diktatúra áldozataiként a bűnös fasiszta képében vonulnak fel ellene. Márpedig a jobbik ilyen. A nemzeti és a szocialista koalíció nem neonáci ellenes mozgalom, és természetesen ők soha nem akarnának semmiféle listát, csak olyat, amelyen azok az emberek szerepelnek akiket máig is zsarolnak:
 

Címkék: Orbán Bajnai Vona Mesterházy

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr454944565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thEListener 2012.12.04. 00:01:37

A birkák 90%-a mindent megeszik amit eléjük tesznek, csak ételre emlékeztessen. Nem tudom mit várt a bejegyzés szerzője.