Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Ez a kettős mérce véleményvezér.

MasterMason 2012.07.26. 12:03

velemeny.jpg

Olvasható az index blog rovatában az egyszerű érzelmi alapú felháborodás a Szegedi-ügy folytatásával kapcsolatban, és mivel mindenki nem lehet jófiú, ezért most kénytelen leszek én eljátszani az ördög ügyvédjét. Kérlek szépen kedves véleményvezér, nem gondolod e, hogy felháborító dolog volt az, hogy egy állami pénzből gazdálkodó szervezet feljelentést tett a rendőrségen azért, mert Egri Oszkár elhallgatta keresztény-magyar származását? Tudnunk kell, hogy Egri Oszkárnak a pozíciójáról is le kellett mondania. Bizony ez a két ügy egy és ugyanaz, és amennyiben egy állami pénzből gazdálkodó akár vallási, vagy bármilyen más szervezet származáshoz kötheti a vezető pozíciók betöltését, addig ne csodálkozzunk és ne is háborodjunk fel a Szegedi ügyön. Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de van egy olyan szervezet ma Magyarországon, amely vallási alapon hirdeti és gyakorolja a náci Németország politikáját, és a nácik által hozott egykori zsidótörvényekhez hasonlóan a származáshoz köti pozíciók betöltését. Pont. Ezt nem lehet megmagyarázni. Ráadásul mindezt állami pénzből, adóforintokból. 

Botrány!

Akárcsak a jobbik, úgy a mazsihisz is származási alapon tesz különbséget ember és ember között, és itt most még arról sem vitatkozhatunk, hogy a tyúk volt e előbb vagy a tojás. Mert a magyar állam már jóval a jobbik megjelenése előtt is támogatta a Mazsihisznek hívott diszkriminációt gyakorló szervezetet, és talán ezeknek a visszásságoknak köszönhető az is, hogy egyáltalán teret tudott nyerni a jobbik politikája. Egyetlen politikust nem hallottam felháborodni a mazsihisz botrányon, és valójában ez a "tiszta beszéd". A hallgatás igenis azt jelenti, hogy elfogadott és van helye Magyarországon a származás alapján történő politizálásnak. Arról szól a Szegedi ügy, hogy lehet Szegedi Csanád jobbikos de nem vezető beosztásban, pont úgy ahogy a Feldmayer Péter irányította Mazsihiszben ez szokás.  

Azt javaslom kedves véleményvezér, ha valóban nem számít a származás és nem engedhető meg a válogatás, akkor senkinek ne legyen szabad. A jobbiknak sajnos van létjogosultsága, diszkrimináló politikája pedig valójában tükörképe a Feldmayer Péter politikájának. Aki egyébként nem kért és nem is kapott szavazatokat ahhoz a politikai tevékenységhez amelyet végez, soha egyetlen vallási kérdésben nem nyilatkozott, amennyiben felszólal olyankor mindig a politikával kapcsolatban teszi. Politikai kinyilatkoztatásokat tesz, és persze miközben az állampolgárok pénzéből nagyon finom bort iszik, közben azért vizet prédikál. Azokat a bűnöket kéri számon amelyeket ö maga is elkövet és gyakorol, és amelyet alapvető fontosságúnak tart saját szervezetén belül. Itt tartunk most, és minden korban ezen fogunk rágódni, ameddig az állam szerves részét képező vallásokat és annak vezetőit nem leszünk képesek törvényes keretek közé szorítani.

A mazsihisz is elfogadhatatlan amennyiben származáshoz kötheti bizonyos pozíciók betöltését, és nem létezhet semmiféle hivatkozási alap ennek legalizálásához. Azért nem, mert ha a vallásra hivatkozva lehet elfogadtatni a faji alapú politikát, akkor annak súlyos következményei lesznek. A jobbikhoz hasonló pártok fognak teret nyerni, és csak idő kérdése egy újabb tragédia.


Címkék: Szegedi Véleményvezér Kettős Mérce Feldmayer

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr394679417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.