Hirek-érdekességek politikáról, közéletről, kultúráról. Hardcore.

Efraim Zuroff Time-Out.

MasterMason 2012.07.18. 21:57

zuroff_00000.jpg

Nemrégiben újabb magyar háborús bűnös került a világ címlapjára, sokaknak pedig talán az juthatott eszébe, hogy minek ide Vona Gábor ha van egy ilyen szimpatikus Efraim Zuroff-ja a Simon Wiesenthal Központnak. Azon túl, hogy a központ vezetője korrekt módon feljelentget (hiszen ahhoz mindenkinek joga van), közben azért előre benyújtja az elvárt ítéletet is, és ez azért sokak számára visszataszító. Az ég szerelmére 67 éve történt, volt egy Nürnbergi per és számtalan eljárás, aminek keretében rengeteg embert végeztek ki vagy vontak felelősségre. Lehet csak én látom rosszul de nekem nagyon úgy tűnik, hogy Efraim Zuroff a kontra-produktív tevékenységével náci-zsidó kérdést farag a magyar belpolitikából, ezzel pedig önkéntelenül vagy szándékosan de tereli a szélsőséges pártok híveit, egységben tartja táborukat. A számtalan per, a nürnbergi halálos ítéletek, a jóvátételek és kártérítések ellenére mára lassan már ott tartunk, azt a látszatot akarják kelteni, hogy nem volt felelősségre vonás. Adolf Hitler öngyilkos lett, 1946-ban 24 főtiszt 1949-ig még 200 ember került a vádlottak padjára. De a perek és a háborús bűnösök felkutatása szerencsére itt nem állt meg, számtalan bujkáló náci tisztet fogtak el majd állítottak bíróság elé a törvény erejével. Nagyon helyes. A probléma azzal van, hogy azóta már eltelt 67 év!

Time-out. 

Hiába is mondja Zuroff, hogy a kor nem számít és ezek a bűnök nem évülnek el, már rég túl vagyunk azon az időn ami a közvélemény számára belefér. Nem fogtak el és bűntettek meg minden náci bűnöst? De vajon miért nem állították bíróság elé Csatári Lászlót 1995-ben, miután kiutasították Kanadából? Ez a történet így nem kerek, miért vártak 12 évet míg Magyarországon történik egy ilyen feljelentés?! Miért? Senki nem foglalkozott azzal és senkit nem érdekelt Kanadában, hogy mit követett el a háború alatt Csatári László? Nem, csak azzal foglalkoztak, hogy nem mondott igazat az állampolgári kérelem benyújtásánál pedig kiderült a kiléte. Feltehetőleg most majd össze lehet kötni egy elhúzódó tárgyalást és ítéletet Csatári halálának egybeesésével, ahogy Képíró Sándor esetében már láttuk. Csak így válhat majd Szegedi Csanád jó nácivá, pártja pedig egyre elfogadhatóbbá. Képtelenségnek tűnik, hogy a Simon Wiesenthal központ 12 évet várt volna egy feljelentéssel, miután kiutasítanak egy náci háborús bűnöst Kanadából. Mi történt 12 évig, miért hagyták futni akkoriban Csatárit?

Számtalan kérdés van ebben az ügyben, ami sokakban joggal fog gyanút kelteni.

Amúgy pedig nem igen lehet és kell 97 éves korukban 67 évvel a történések után embereket bíróság elé citálni, azért nem mert kontra-produktív és konkrétan gyűlöletet kelt. Efraim Zuroff sokakban mára csupán a személyes bosszú és a gyűlölet látszatát kelti. És ez a látszat mintha tudatosan meg akarná teremteni a náci ideológia felélesztéséhez szükséges muníciót, méghozzá a jobbikhoz hasonló pártoknak és szélsőséges csoportok vezetőinek Magyarországon. Efraim Zuroff ezeknek a szélsőséges csoportoknak és vezetőiknek válik a kápójává a hírnévért, miközben megpróbál Simon Wiesenthal nyomdokaiba lépve a "náci vadász" mítoszának fényében tetszelegni. Simon Wiesenthal igazi náci vadász volt, egy olyan korban és olyan időben amikor még szükség volt rá és lehetett. Persze 6 millió ember halálát nem lehet jóvá tenni, de a másik 19 millió civil áldozat halálát sem, pedig őket egy kézlegyintéssel letudtak és letudnak még ma is. Nem zsidó emberek voltak és amúgy is, "csak" egy F2-es rakéta tépte szét őket családostul így hát a háború "járulékos" áldozatai. Nem csak ezek a késői perek, hanem az is megteremtheti a lehetőségét a szélsőséges pártoknak és ideológiáknak, hogy 19 millió civil áldozatot a haláluk jelentéktelenségére hivatkozva a szó valódi értelmében véve ki akarnak törölni a történelemből. A zsidó áldozatokkal ellentétben, a másik 19 millió civil nem csak életükben semmisülnek majd meg (ha így folytatjuk), de még halálukban is. Vallási illetve halálnem, vagy ki tudja milyen alapon nem tekintik őket egyenrangú áldozatnak a holokauszt zsidó áldozataival? Ez borzasztó, talán fel sem tudja fogni Efraim Zuroff, hogy mennyire.

Ezzel szégyenfolt esik az egész zsidóságon.

Ez is gyűlöletkeltés, másik 19 millió civilt megfosztani a végtisztességtől. Sajnos a 20. században még mindig nem az a kérdés, hogy lehet e vagy szabad e embereket irtani, a vita még ma is csak azon folyik, hogy mivel nem szabad. F2-es rakétával meg repülőkkel lehet városokat civileket terror-bombázni, lehet atombombával is embert irtani, csak gázzal nem. A 2. világháborúban nem a jó és a gonosz küzdelmét láttuk, a gonosz és gonosz küzdelme volt ez. Ahol később aztán ünnepelni kellett olyan vezetőket is, méghozzá a nácik legyőzésének kulcs szereplőjeként mint Sztálin vagy Roosevelt. Akinek a gulágjai és haláltáborai már azelőtt léteztek, mielőtt a náciknak eszükbe juthatott volna ilyen táborokat létrehozni, és egy Martin Luther Kinget "kellett agyonlőni" ahhoz, hogy amerikában eltöröljék a faji alapon diszkrimináló törvényeket. Most még megvolna a lehetősége annak, hogy együtt küzdjünk, de úgy látszik sajnos, hogy megpróbálnak kisajátítani és jelentéktelenné tenni emberiség elleni bűnöket. 6 millió zsidó ember halálára hivatkozva relativizálják - minősítik járulékos kárnak a másik 19 millió civil áldozatot - a háború és a náci fasiszta ideológia bűnét. 

Ez pedig hamarosan el fog vezetni egy újabb szörnyűségig.

Címkék: vadász náci Efraim Zuroff Time-out

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://narancshirado.blog.hu/api/trackback/id/tr994665158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.